• Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • Vanessa Santos Silva
  • VanessaSantosSilva-ApartViscondeValmor-045_websize
  • Vanessa Santos Silva

Apartamento Visconde Valmor

Lisboa, 2015

The design concerns an apartment’ refurbishment in a building that was built in the 50´s in Av. Visconde Valmor, In Lisbon.
The most significant intervention is about the social area that is joined together – living room and kitchen – playing a single space with a contemporary language.
The project proposes one private bathroom for each bedroom.
The apartment’s wooden floor will be recuperated and some new materials will be applied: in the kitchen the “resin” and the wooden cupboards will take place; the toilets will have materials such as “resin” or white ceramic tiles.
The social toilet will integrate the existing kitchen’s stone sink that will be restored, so that some elements remind the memory of the house.
A project that will certainly enrich this apartment placed in a noble area in the city of Lisbon.

Type: Apartment. Renovation.

Gross area: 150m2

Client: Particular

Construction: Davide Machado, Unipessoal Lda.

Photography: Carolina Delgado – Architectural Photography

Apartamento Visconde Valmor

The design concerns an apartment’ refurbishment in a building that was built in the 50´s in Av. Visconde Valmor, In Lisbon.
The most significant intervention is about the social area that is joined together – living room and kitchen – playing a single space with a contemporary language.
The project proposes one private bathroom for each bedroom.
The apartment’s wooden floor will be recuperated and some new materials will be applied: in the kitchen the “resin” and the wooden cupboards will take place; the toilets will have materials such as “resin” or white ceramic tiles.
The social toilet will integrate the existing kitchen’s stone sink that will be restored, so that some elements remind the memory of the house.
A project that will certainly enrich this apartment placed in a noble area in the city of Lisbon.

Type: Apartment. Renovation.

Gross area: 150m2

Client: Particular

Construction: Davide Machado, Unipessoal Lda.

Photography: Carolina Delgado – Architectural Photography